KULTURFABRIKKEN - GISKE

KULTURFABRIKK PÅ GISKE - 2012
TILTAKSHAVER: ØYGARDSHAVNA AS

Kulturfabrikken er regionens ledende senter for bedrifter innen kreativ næring og kulturnæring. Senteret er etablert i eksisterende fabrikklokaler på Øygarden i Giske kommune. Beliggenheten, helt nede i sjøkanten med fantastisk utsikt til sjø og natur, er en viktig del av konseptet. Det unike kulturlandskapet kombineres med utmerket logistikk ved nærhet til Ålesund lufthavn Vigra (8 min) og Ålesund Sentrum (10 min).

Kulturfabrikken er lokalisert på Giske, som allerede har et av landets sterkeste kultur- og nyskapingsstempel gjennom Norges største kulturfestival, Sommerfesten, samt det historiske Giskespelet. Lokaliseringen av en næringspark for kultur og kreativ næring vil kunne dra fordeler og spille ytterligere på dette. Et av Norges ledende lydstudioer for musikkproduksjon, Ocean Sound Recordings, ligger også i samme område, og er en del av konseptet.

Lokaliteter:
I etterkrigsårene og frem til i dag har det blitt drevet møbelproduksjon i lokalene. De er på totalt 3.000 kvm, og framstår rå med et industrielt design. Tanken er å bevare og spille på dette røffe preget, og samtidig i større grad åpne opp for de fantastiske omgivelsene ved å installere flere vindu mot havet. Lokalene skal oppleves som nyskapende og innovative og således stå i stil med bedriftene som etablerer seg i næringsparken.

Byggeprosessen har omfattet følgende tre faser:
Fase 1: Oppgradering av eksisterende kontorfløy og utleie av lagerlokaler.
Fase 2: Tilrettelegging for mer kontor, møte/konferanserom, studio, etc. i den østlige delen av fabrikklokalene på ca. 750 kvm.
Fase 3: Oppgradering og ombygging av lager/produksjonshall til fleksibel kontor/aktivitetshall på ca. 1.600 kvm.

Link til Øygardshavna AS sin nettside
Link til Momentium AS sin nettside