MOLO BRYGGERI

GNR. 201/BNR. 281

BRYGGERIET – KEISER WILHELMSGATE 2B

TILTAKSHAVER: MOLO BREW AS

 

Konseptbeskrivelse Molo Brew:

 

Gjennom Molo Brew er det etablert et mikrobryggerimiljø i Ålesund. I første etasje i de gamle toll-lager-lokalene på Stornespiren blir det utviklet og solgt et rikt utvalg av håndverksbrygg med lokal signatur. Stedet inviterer inn gjestebryggere til å sette egne signaturbrygg som selges på stedet, arrangere workshops, seminarer, prøvesmakinger, foredrag og bryggkurs. Molo er en åpen bryggpub og lab der bryggutstyr og installasjoner vil være synlig for publikum. Intensjonen er at de besøkende skal se og oppleve bryggeriprosessen på en nær, men forskriftsmessig måte. I tillegg serves enkel barmat tilpasset brygget, basert på lokale råvarer og med lokal vri.

 

I forbindelse med bygging av bryggeriet har lokalene gjennomgått en betydelig oppgradering. Store deler av fasaden er erstattet med glassflater og henvende seg mot omgivelsene og publikum på en åpen måte.

 

Det ferdige resultatet representerer en betydelig oppgradering av både bygg og området som helhet, og er i tråd med tankene for utvikling og innhold på Sørsiden.